AJANKOHTAISTA

Tällä sivulla julkaisemme ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita.

16.8.2017

Tuotteita jälleen varastossa verkkokaupassamme www.luduskauppa.fi!

10.8.2017

Lahden toiminta on päättynyt. Palvelemme edelleen normaalisti sekä Vantaalla, että Helsingissä.

1.1.2017

Luduksen Lahden toimipiste muutti uusiin tiloihin. Uusi osoitteemme on Kauppakatu 18, 15140 LAHTI. Olemme Kauppakeskus Sykkeen toisessa kerroksessa, A-osassa. Samoissa tiloissa kanssamme ovat Respecta ja Perhe-Arte.

26.10.2016

Olemme avanneet verkkokaupan!

Tervetuloa tutustumaan kasvavaan tuotevalikoimaamme! www.luduskauppa.fi

20.1.2016

Ludus muutti vuoden vaihteessa Myyrmäkeen. Avasimme yhteistilat Aatosklinikka Oy:n kanssa osoitteeseen Liesikuja 4, 01600 VANTAA. Uudet tilamme ovat viihtyisät ja täyttävät toimintamme korkeat laatuvaatimukset.

Luduksessa aloitti 18.1.2016 uusi puheterapeutti Teija Suoranta. Hän työskentelee Helsingin toimipisteessä ja vastaanottaa lapsiasiakkaita.

12.1.2016

http://www.hameensanomat.fi/teema/293978-kiintopisteista-saa-avun-kun-suunta-hukassa

Kiintopisteistä saa avun, kun suunta on hukassa | Hämeen …
Name day. 30.10.2015, Eila Katso sääennuste

 

http://www.pienelleparasta.fi/mita-nyt/sosiaaliset-taidot-kehittyvat-vuorovaikutuksessa

Sosiaaliset taidot kehittyvät vuorovaikutuksessa …
Jokainen vanhempi toivoo lapsestaan sosiaalisesti taitavaa ja yhteistyökykyistä. Sosiaaliset kyvyt antavat valmiuksia elämässä pärjäämiseen ja työssä …

 

30.11.2015

Ludus muutti nimensä loppuvuodesta. Aikaisempi nimi: Neuropsykologipalvelu Ludus Oy jäi vanhanaikaiseksi, kun palvelukseemme on tullut myös puheterapeutteja. Uusi nimemme on Ludus Oy Tutkimus- ja kuntoutuspalvelut. Yhteystietomme pysyvät ennallaan.

Ludus järjesti yhteistyössä Helsingin toimintaterapia Oy:n, Aatosklinikka Oy:n ja Luotsari Oy:n kanssa 29.9.2015 klo 17.30 vanhempainillan itsesäätelyn kehityksestä. Ilta oli erittäin hieno kokemus. Malmitalon auditorio oli täynnä kuulijoita. Tunnelma oli erinomainen. Paneeli tarjosi mahdollisuuden keskustella kuulijoiden esillenostamista tärkeistä asioista. Ilta oli niin suosittu, että lähes 50 ilmoittautunutta ei mahtunut mukaan. Päätimme järjestää samalla ryhmällä uuden vastaavan tilaisuuden. Se pidetään Malmitalossa 9.2.2016 klo 17.30.

Luduksen Vantaan toimipiste tulee vuoden lopussa toimineeksi vuoden. Johtaja Elina Hankomäki on luotsannut ryhmäänsä Tikkurilassa tähän saakka. Vuoden vaihteessa LudusVantaa muuttaa Myyrmäkeen. Avaamme sinne toimiston yhteistyössä Aatosklinikka Oy:n kanssa. Uudet tilat sijaitsevat loistavien kulkuyhteyksien päässä aivan Myyrmäen asemalla osoitteessa Liesikuja 4, 01600 VANTAA.

Ludus järjestää alkuvuodesta 29.1.2016 klo 14.30-16.00 ilmaisen seminaarin lasten ryhmämuotoisesta neuropsykologisesta kuntoutuksesta. Seminaarissa jaetaan tietoa erilaisten ryhmäkuntoutusten taustasta ja tutkimuksesta niiden vaikuttavuuden osalta sekä tietoa siitä, mikä ryhmä sopii kullekin lapselle.

19.5.2015

Itsesäätely ja sen häiriöt ovat voimakkaasti nousseet esiin niin varhaiskasvatuksen kuin koulujen henkilökunnan kautta muun muassa Aluehallintoviraston nimissä järjestetyissä koulutustilaisuuksissa. Näissä tilaisuuksissa on syntynyt vaikutelma, että itsesäätely on osa-alue, johon sekä lapset tarvitsevat enenevästi kuntoutusta että aikuiset ymmärrystä ja ohjantaa.

Neuropsykologisessa kuntoutuksessa, puheterapiassa ja erityisesti lasten neuropsykologissa ryhmissä itsesäätelyn vahvistaminen ja keinottaminen ovat olleet keskeinen osa jo pitkään. Tarve itsesäätelyyn keskittyvälle kuntoutustoiminnalle on kuitenkin merkittävä.

Ohessa esite tarjoamastamme uudesta ryhmämuotoisesta kuntoutuspalvelusta: Valmiina –ryhmä. Olemme rakentaneet sen yhteistyössä Helsingin toimintaterapian SI (sensorinen integraatio) osaajien kanssa kattamaan laajasti lasten itsesäätelyn eri osa-alueita. Toivomme, että ryhmästä on hyötyä asiakkaillenne ja voimme olla avuksi näiden keskeisten haasteiden kohtaamisessa.

Mukana on myös esite Mindfulness –palveluistamme. Mentalisaation ja läsnäolon kehittäminen on tällä hetkellä kovassa nousussa ja sen edut näyttävät kiistattomilta ja sen hyötyjä sovelletaan maailmanlaajuisesti ja moniin eri ryhmiin. Toivomme, että myös näiden palveluidemme osalta, voisimme olla avuksi.

Mindfulness esite

Itsesäätelyryhmä esite

30.3.2015

Helsingin Sanomien Lapsen terveys liitteessä ilmestynyt Luduksen asiantuntijan puheenvuoro

http://www.lapsenterveys.fi/hyvinvointi/oppiminen/oppimisvaikeus-voi-heikentaa-lapsen-itsetuntoa