Neuropsykologisen tutkimuksen avulla selvitellään neurologisten sairauksien tai oppimisvaikeuksien vaikutuksia tiedonkäsittelytaitoihin, kuten muistiin, visuaaliseen hahmotuskykyyn, toiminnanohjaukseen tai kielellisiin taitoihin. Tutkimuksessa kartoitetaan usein mm. kuntoutustarvetta, työkykyisyyttä, autolla-ajokykyä tai apuvälineiden tarvetta.

Miten kauan tutkimus kestää?

Neuropsykologisen tutkimuksen kesto vaihtelee ongelman luonteesta riippuen 3-6 tuntiin. Tutkimuskertoja on yleisimmin 1-2. Tutkittu henkilö saa tämän lisäksi erikseen järjestettävän suullisen palautteen tutkimuksen suorittaneelta psykologilta sekä tarvittaessa ohjausta jatkotoimenpiteisiin. Työkykyarvioissa ja muissa laajemmissa tutkimuksissa on tämän lisäksi mahdollisuus järjestää tutkimustulosten tiimoilta tiedonsiirtoneuvottelu, johon asiakas voi pyytää mukaan kaikki ne tahot, joita pitää tärkeinä.

Kaikkiin tutkimuksiimme kuuluu kolme virallista, alkuperäistä lausuntoa, jotka toimitetaan asiakkaalle tutkimuksen päättyessä.

Mitä tutkimus maksaa?

  • Laaja neuropsykologinen tutkimus, esim. työkykyarvio, maksaa (vuonna 2019) 815€. Hinta pitää sisällään kaikki tutkimuksesta aiheutuvat kulut.

Mikäli tutkimukseen on lääkärin lähete, hän on oikeutettu saamaan Kelasta osan tutkimuksen aiheuttamista kustannuksista sekä hakemaan matkakorvauksia käynneistä aiheutuvista kuluista.

Miten pääsee neuropsykologiseen tutkimukseen?

Tutkimuksiin tullaan useimmiten lääkärin suosituksesta ja lääkärin lähetteellä. Tutkimuksiin voi tulla kuitenkin myös ilman lähetettä.

Käytännössä tutkimuksiin ilmoittautuminen tapahtuu postittamalla lähete ja yhteystiedot Ludukseen tai ottamalla yhteyttä Luduksen palvelunumeroon (0400-930 606) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@ludus.fi