lapsiOletko huolissasi lapsesi oppimisesta, keskittymisestä tai sosiaalisista taidoista? Neuropsykologinen tutkimus antaa kattavan kuvan lapsen tietojen ja taitojen kehittymisestä.

Neuropsykologisen tutkimuksen avulla voi arvioida, olisiko lapsella mahdollisesti jokin oppimisvaikeus, tarkkavaisuushäiriö tai muu seikka, joka tulisi ottaa huomioon lapsen kanssa toimiessa ja erityisesti kouluopetuksessa. Tutkimuksen perusteella neuropsykologi voi laatia suosituksia, mikäli ilmenee tarvetta kuntoutukselle tai esim. tukitoimille koulussa. Tutkimukseen perustuvat suositukset tarjoavat tarkan tiedon siitä, mikä auttaa lasta parhaiten.

Mihin kysymyksiin lasten neuropsykologinen tutkimus voi vastata?

Lasten neuropsykologisella tutkimuksella kartoitetaan mm. tukitoimenpiteiden ja kuntoutuksen tarvetta, selvitetään lapsen kykyrakennetta ja erityisvaikeuksia, eritellään oppimisvaikeuksien syitä tai selvitellään neurologisten sairauksien ja aivovaurioiden vaikutusta oppimis- ja toimintakykyyn.

Miten kauan tutkimus kestää?

Neuropsykologisen tutkimuksen kesto vaihtelee ongelman luonteesta riippuen 3-6 tuntiin. Tutkimuskertoja on yleisimmin 2-4. Huoltajat saavat suullisen ja kirjallisen palautteen tutkimuksen suorittaneelta psykologilta sekä tarvittaessa ohjausta jatkotoimenpiteisiin.

Tutkimuksiin sisältyy myös mahdollisuus tiedonsiirtoon, esim. koulu- tai päiväkotineuvotteluun.

Miten pääsee neuropsykologiseen tutkimukseen?

Tutkimuksiin ja kuntoutukseen tullaan useimmiten lääkärin lähetteellä. Palvelun tilaa ja/tai maksaa asiakkaan hoidosta tai hoidosta aiheutuvista kustannuksista vastaava taho. Tutkimuksesta aiheutuvat kulut voi myös maksaa itse. Neuropsykologisen tutkimuksen hinta Luduksessa on (vuonna 2019) 815€. Ilmoittautuminen tutkimuksiin tapahtuu postittamalla lähete Ludukseen, soittamalla asiakaspalvelunumeroomme (0400 930 606) tai lähettämällä sähköpostia osoitteseen asiakaspalvelu@ludus.fi